Sastojci:
- 2 kom. crnog luka
- biber
- 4 češnja belog luka
- 2 kom. jaja
- 250 gr junećeg mlevenog mesa
- 100 gr slanine
- 150 gr prezli
- peršunov list
- 5 gr mešavine začina
- 250 gr svinjskog mlevenog mesa
- so po želji
- 500 ml ulja

Priprema:
U većoj posudi pomešajte obe vrste mesa, dodajte sitno iseckan crni luk, beli luk i peršunov list, jaja, prezle.
Rukama umesite smesu za ćufte.
Potom dodajte slaninu isečenu na sitne kockice, mešavinu začina, so i biber.
Dobro sjedinite sve sastojke.
Rukama oblikujte loptice, te ih pržite na vrelom ulju 10-12 minuta i okrećite ih – sve dok ne dobiju zlatnobraon boju.
Gurmanske ćufte servirajte uz sos od paradajza i krompir pire.