Hitni sastanci i skupovi naprednjaka na jugu – podržavaju Vučića

Funkcioneri i članovi lokalnih odbora Srpske napredne stranke u Nišu, Leskovcu, Pirotu i Vranju okupili su se danas kako bi razmatrali odlazak u Beograd i pružili podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koga su u zgradi Predsedništva “blokirali” građani. U Nišu u toku skup podrške.

Prema nezvaničnim informacijama, svi odbori SNS u Nišu su se okupili, a kako saznaju Južne vesti, članovi su želeli da idu za Beograd, ali im sam Vučić nije dozvolio. Ipak, ispred prostorija Gradskog odbora okupio se večeras veliki broj naprednjaka u znak podrške predsedniku.

„Drznuli su se da na dan jednog od najvećih pogroma srpskog naroda pokušaju da izazovu haos u Beogradu, zarad svojih ličnih interesa, da bi povratili izgubljenu privilegiju da kradu“, izjavio je @ZvezdanKCN, pred naprednjacima koji su se okupili da daju podršku @avucicpic.twitter.com/lUSL7EUtqP

Okupljenima se obratio poverenik SNS u Nišu Zvezdan Milovanović koji je istakao da su spremni da pomognu Vučiću u borbi, ali i napomenuo da znaju da će „država da kazni sve ove koji su napravili ovo što su uradili prethodne večeri i tokom čitavog dana“.

Ogorčeni smo, ali nismo uplašeni. Drznuli su se da na ovaj dan, na ovaj dan jednog od najvećih pogroma srpskog naroda, zarad svojih interesa, zarad odbrane onoga što su izgubili, a izgubili su samo privilegije da kradu i dalje, da naprave haos u Beogradu. U stvari, da probaju da naprave haos u Beogradu, a nisu uspeli. Tu smo, spremni da ako nas pozovu i odemo i za Beograd – poručio je Milovanović.


Hitan sastanak održao je i Gradski odbor SNS u Vranju, a kako su napisali na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici „pružaju podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću“.Sastanak se trenutno održava i u sedištu naprednjaka u Leskovcu, a prema rečima okupljnih članova razmatra se “situacija blokade zgrade Predsedništa u Beogradu”. Ista situacija je i u Pirotu gde je sastanak u toku.

Iako funkcioneri i članovi na društvenim mrežama dele fotografije „podrške Vučiću“, nema zvaničnih informacija tom na koji način će tu podršku i pružiti. Nezvanično saznajemo da se razmatraju skupovi podrške predsedniku, kao i eventualni odlasci za Beograd.

Vest preuzeta sa sajta: JuzneVesti.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *