Horizontalna terapija – Novo u Bujanovačkoj Banji

Specijalna bolnica za rehabilitaciju Bujanovačka Banja od nedavno poseduje aparat za horizontalnu terapiju – hit u elektroterapiji.

Horizontalna terapija predstavlja kombinaciju elektro i farmako terapije. Razvijena je prema ovim razmatranjima i s toga se približava ideji idealne terapije za neke sindrome. Ova terapija podržava prirodne procese u biološkom tkivu u kome se bioelektrični procesi, elektroterapija, biohemijski procesi i terapija lekovima sprovode zajedno.Podrazumeva primenu srednjefrekventnih struja sa izrazitim analgetskim i biostimulativnim efektom. Vreme aplikacije može biti od 20 minuta do jednog sata.

Trenutno takav aparat na jugu Srbije ima jedino Bujanovačka Banja. Pacijenti su prezadovoljni terapijom, postiže se izuzetan terapijski efekat i bukvalno su svi termini zauzeti, a za termin se čeka i po desetak dana – naglasio je glavni medicinski tehničar Marjan Tomić.

Primenjuje se u fizikalnoj medicini kod: raznih vidova reumatizma, posttraumatskih stanja, osteoporoze, bola u kolenu, leđima, ramenu, ručnom zglobu, glavobolje, migrene, dekubitusa, relaksacije mišića, čira na nozi, a posebno je korisna kod dijabetesa.


Foto: PČINJSKI 017 – PORTAL

Piše: Milica Zlatković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *