
Količina kalorija koju ove namirnice sadrže je zanemarljiva u odnosu na korist koje daju našem zdravlju. Zato uvek u tanjiru imaj krastavce, luk …
SPONZOR OBJAVE

Kupus – smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti i deluje pozizivno na organizam. Sadrži vitamin C i vlakna koja često nedostaju u svakodnevnoj ishrani.
Grejpfrut – stabilizuje šećer u krvi i pomaže u kontrolisanju apetita. Veća konzumacija se preporučuje ljudima koji se bore sa viškom kilograma.
Sveži krastavac – Iako se obično smatra povrćem, krastavac je zapravo voće. Pun je hranljivih sastojaka, biljnih supstancia i antioksidanata.
Takođe sadrže veliku količinu vode i rastvorljivih vlakana, što ih čini idealnim za hidrataciju tela i glavni saveznik u gubitku težine.
100 g = 0,1 g masti, 15 kalorija
Paradajz – Zdravstvene prednosti paradajza prvenstveno potiču od vitamina, minerala i hranljivih materija koje sadrži. Paradajz je bogat izvor vitamina C, K, B6, tiamina, niacina, magnezijuma, fosfora, bakra, dijetalnih vlakana, folne kiseline, kalijuma i mangana. Takođe sadrže minimalni holesterol ili zasićene masti.
100 g = 0,1 g masti, 24 kalorije
Zelena salata – smiruje nervni sistem u telu. Sadrži vitamine A, D, E i K i vlakna. Dnevna konzumacija salate kontroliše šećer, pomaže u gubitku težine i normalizuje rad creva, piše Foodal.
100 g = 0,3 g masti, 12 kalorija
Tikva – Normalizuje rad srca i varenje, što pomaže ljudima da smanje višak kilograma. Sadrži vitamin A, koji je zaslužan za bolji vid, beta karoten i snažan izvor vlakana.
100 g = 0,3 g masti, 12 kalorija
Celer – celer smanjuje rizik od holesterola i bola uzrokovanih artritisom, pomaže u gubitku težine, oslobađa toksine i smanjuje visok krvni pritisak. Bogat je vitaminom C i veoma je koristan za zdravlje.
100g = 0,1 masti, 12 kalorija