Hrana koju možete jesti bez straha od gojaznosti


Količina kalorija koju ove namirnice sadrže je zanemarljiva u odnosu na korist koje daju našem zdravlju. Zato uvek u tanjiru imaj krastavce, luk …

SPONZOR OBJAVE

Veterinarska Stanica Bujanovac

Kupus – smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti i deluje pozizivno na organizam. Sadrži vitamin C i vlakna koja često nedostaju u svakodnevnoj ishrani.

Grejpfrut – stabilizuje šećer u krvi i pomaže u kontrolisanju apetita. Veća konzumacija se preporučuje ljudima koji se bore sa viškom kilograma.

Sveži krastavac – Iako se obično smatra povrćem, krastavac je zapravo voće. Pun je hranljivih sastojaka, biljnih supstancia i antioksidanata.

Takođe sadrže veliku količinu vode i rastvorljivih vlakana, što ih čini idealnim za hidrataciju tela i glavni saveznik u gubitku težine.

100 g = 0,1 g masti, 15 kalorija

Paradajz – Zdravstvene prednosti paradajza prvenstveno potiču od vitamina, minerala i hranljivih materija koje sadrži. Paradajz je bogat izvor vitamina C, K, B6, tiamina, niacina, magnezijuma, fosfora, bakra, dijetalnih vlakana, folne kiseline, kalijuma i mangana. Takođe sadrže minimalni holesterol ili zasićene masti.

100 g = 0,1 g masti, 24 kalorije

Zelena salata – smiruje nervni sistem u telu. Sadrži vitamine A, D, E i K i vlakna. Dnevna konzumacija salate kontroliše šećer, pomaže u gubitku težine i normalizuje rad creva, piše Foodal.

100 g = 0,3 g masti, 12 kalorija

Tikva – Normalizuje rad srca i varenje, što pomaže ljudima da smanje višak kilograma. Sadrži vitamin A, koji je zaslužan za bolji vid, beta karoten i snažan izvor vlakana.


100 g = 0,3 g masti, 12 kalorija

Celer – celer smanjuje rizik od holesterola i bola uzrokovanih artritisom, pomaže u gubitku težine, oslobađa toksine i smanjuje visok krvni pritisak. Bogat je vitaminom C i veoma je koristan za zdravlje.

100g = 0,1 masti, 12 kalorija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *