I ugroženi Vranjanci dobijaju pakete pomoći Fondacije “Divac”

U Vranju će osobama sa smetnjama u razvoju, obolelima od cerebralne paralize, multipla skleroze, seoskim domaćinstvima sa niskim primanjima, korisnicima naredne kuhinje biti uručena 929 paketa pomoći Fondacije “Ana i Vlade Divac” u okviru pomoći ugroženima kojima je život dodatno otežan usled pandemije korone. Pakete će volonteri lokalnih udruženja narednih dana odneti na njihove kućne adrese.

Foto: Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

Pakete će dobiti članovi Međuopštinske organizacje gluvih i nagluvih, Saveza slepih, Društva za dečiju i celebralnu paralizu “Sunce”, Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, Udruženja za multipla sklerozu Pčinjskog okruga, Centra za društvene integracije, lokalne organizacije Roma, Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Vule Antić” i korisnici Crvenog krsta u Vranju.

Pomoć Fondacije “Ana i Vlade Divac”, Grupe 484 i Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji u ovom trenutku je od velikog značaja za porodice iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva. Ova pomoć predstavlja i poruku solidarnosti u prevazilaženju krize izazvane virusom korona – kaže predsednica Centra za društvene integracije Anita Stojanović.

Gradska većnica Danijela Milosavljević je zahvalila Fondaciji što su među 20 gradova u Srbiji prepoznali i Vranje i uključili ga u projekat i rekla da su prepoznata udruženja čijim će članovima pomoć mnogo značiti u ovom trenutku.

Projekat „Divac“ fondacije vredan je 200.000 evra, a novac je obezbedila Ambasada Kraljevine Norveške u Srbiji. Cilj je da se pomogne porodicama koje žive na rubu ili ispod granice siromaštva, a u otežavajućim okolnostima svakodnevnog života, kao što je briga o bolesnom članu porodice, nezaposlenost ili gubitak posla.

Akcija će trajati više meseci i ukupno će biti podeljeno 10.000 paketa.

Porodični paketi sa osnovnim namirnicama i higijenskim sredstvima već su podeljeni u Leskovcu, Prokuplju i Nišu.

Južne vesti

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *