Imendan igumanije manastira Sv.Arhiđakona Stefana u Gornjem Žapskom

Njegovo Preosveštenstvo episkop toplički g.Jerotej služio je 10.februara na praznik Prepodobnog Jefrema Sirina, povodom imendana igumanije manastira Svetog Stefana, svetu arhijerejsku Liturgiju u ovoj svetinji eparhije vranjske.

Vladici je sasluživao visokoprepodobni arhimandrit Metodije (Marković) kao i sveštenstvo i monaštvo SPC. Duhovnoj radosti doprinelo je molitveno učešće sveštenomonaštva i monaštva iz više manastira naše svete Crkve kao i brojnog vernog naroda.

Liturgijsko sabranje pojanjem je uveličalo sestrinstvo ove svete obitelji kao i članovi hora manastira Kovilj. Praznik Prepodobnog Jefrema Sirina, rečima arhipastirske besede čestitao je Preosvećeni epskop g.Jerotej, koji je poželeo sabranima a naročito mati Jefremiji, igumaniji manastira Sv.Arhiđakona Stefana sa sestrinstvom, da ih molitveno zaštupništvo ovog divnog svetitelja štiti, krepi i uputi na istinski put Božji, put spasenja. Preosvećeni vladika je preneo pozdrave Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g.Porfirija kao i Njegovog Preosveštenstva spiskopa vransjkog g.Pahomija.

Tokom svetog bogosluženja obavljeno je pričešće vernika, a osveštan je i prelomljen slavski kolač. Zajedničarenje u slavu Boga, a u spomen Prepodobnog Jefrema Sirina, nastavljeno je za trpezom ljubavi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *