Intenzivni radovi na rekonstrukciji Narodnog muzeja u VranjuGradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i zamenica gradonačelnika Zorica Jović obišli su danas zgradu Narodnog muzeja u Vranju u kojoj se izvode radovi na rekonstrukciji objekta. Po rečima gradonačelnika Milenkovića, zgrada Salemluka u kojoj je smešten Narodni muzej u Vranju, kao objekat od kulturno istorijske važnosti koji je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, veoma je zahtevan kada je u pitanju njegova rekonstrukcija.

,,U toku su infrastrukturni radovi. Vrši se zamena podova, stolarije, sanitarnih, kao i elektro – mašinskih instalacija. Izvođači radova imaju pred sobom veoma zahtevan posao s obzirom da se vodi računa o svakom detalju, kako se ne bi narušio autentičan izgled objekta’’, rekao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

Projekat rekonstrukcije Narodnog muzeja u Vranju podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije. Po završetku rekonstrukcije biće izložena stalna postavka sa eksponatima iz etnološke zbirke iz perioda od 18. veka do današnjih dana, a u međuvremenu grad je obezbedio i sredstva za otkup dodatnih eksponata.

Izvor: Sajt Grada Vranja

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *