INTERVJU: Dejan Ljubisavljević i Nikola Milić, predsednik i sekretar MO SNS Rakovac

Foto: Pčinjski 017 – PORTAL 

BUJANOVAC, 22. jul 2019. (PČINJSKI 017 – PORTAL) –  Kada jedan sportski događaj ovog leta u Opštini Bujanovac privuče toliki broj posetilaca, onda s pravom možemo konstatovati da je reč o dobro osmišljenom i sjajno organizovanom futsal turniru. Sada, nedelju dana posle, kad su se malo slegli utisci o 17. Memorijalnom futsal turniru  „Saša Bimba Rakovac – 2019.“ razgovaramo sa Dejanom Ljubisavljevićem i Nikolom Milićem, predsednikom i sekretarom mesnog odbora Rakovac, Srpske napredne stranke OO Bujanovac i članovima Saveta Mesne zajednice Rakovac.

-(Ljubisavljević) Ove godine u organizaciji turnira po prvi put se aktivno uključila i Mesna zajednica Rakovac. Sa pripremama smo krenuli znatno ranije nego što je to bio slučaj prethodnih godina, podelili smo zadatke i odgovornosti za svakog člana Organizacionog odbora. Kada se tako odgovorno i rekao bih pre svega ambiciozno, pristupi jednom ovakvom događaju kao što je memorijalni turnir na koji su rakovčani veoma ponosni, onda rezultati ne mogu izostati.

Dejan Ljubisavljević, foto: Pčinjski 017 – PORTAL 

Pčinjski 017 – PORTAL: Poseta je svake večeri bila impozantna, finale pravi spektakl.

-(Ljubisavljević) Posetom smo prezadovoljni, tribine su svake večeri bili ispunjene do poslednjeg mesta. Na finalnoj večeri, kao što ste i sami mogli da vidite, bukvalno nije imala igla gde da padne. Po nekoj slobodnoj proceni, bilo je oko 1500 ljudi, što je, kada su ovakvi događaji u pitanju, apsolutni rekord u Rakovcu, a rekao bih i šire. Meni lično, najvažnije je da tokom celog turnira nije zabeležen ni najmanji incident koji bi pokvario celokupan utisak, jer je ovo ipak memorijalni turnir. Trudićemo se da i narednih godina organizacija bude na ovom i još boljem nivou, jer nam je prevashodni cilj da na ovaj način  sačuvamo sećanje na našeg druga Sašu Mladenovića – Bimbu. Dok ovaj turnir bude postojao, rakovčani će se s ponosom sećati ovog čoveka koji je mnogo uradio za sve nas.

Pčinjski 017 – PORTAL: Nikola, sportski gledano, publika je imala šta da vidi?

-(Milić) Povećani nagradni fond ove godine i nagrada od 100 000 dinara za prvo mesto, privukla je veliki broj kvalitetnih ekipa iz celog okruga, čak smo imali i jednu ekipu čiji su igrači došli iz Makedonije. Kada spojite suv kvalitet na terenu sa dobrom organizacijom, onda publici ne preostaje ništa drugo nego da se opusti i uživa u majstorijama na terenu. Bilo je dosta lepih utakmica, poteza, golova… Vrhunac svega, kao što je i očekivano, bilo je finale. Dve najbolje ekipe koje su potpuno zasluženo došli do finala, prikazale su vrhunski fudbal. U jednoj veoma napetoj i dinamičnoj utakmici vranjski „Butik Rastko“ bio je za nijansu bolji i srećniji od bujanovčke ekipe „Auto škola Smer“ i zasluženo osovojio turnir. Uvertira finalu bila je revijalna utakmica veterana Rakovca i Bujanovca, a videli smo na delu i talentovane klince iz škole fudbala „Prestiž“ iz Vranja. Kao šlag na tortu, na kraju je publika uživala i u kulturno – umetničkom programu u izvođenu  KUD „Vrelo“ iz Rakovca.

Nikola Milić, foto: Pčinjski 017 – PORTAL 

Pčinjski 017 – PORTAL: Jedini problem koji ste imali bilo je vreme?

-(Milić) Da, to su bile jedine poteškoće na koje nismo mogli da utičemo. Zbog lošeg vremena morali smo da odložimo tri takmičarska dana, pa je finale, umesto 13. moralao da se igra 17. jula. Na kraju, kada sve protekne u najbojem redu, svi ti problemi se zaborave.

Foto: Pčinjski 017 – PORTAL 

Pčinjski 017 – PORTAL: Pročitali smo brojne pozitivne komentare na vašoj zvaničnoj FB stranici, ljudi su uglavnom oduševljeni organizacijom, naročito finalem. Ceremonija proglašenja pobednika, uz prateće efekte je zaista izgledala veličanstveno. Neko je napisao da ste prosto zadali domaći zadatak za druge organizatore sličnih turnira. Šta za vas znače ove pohvale?

-(Ljubisavljević) Sigurno da znače mnogo. To je neka vrsta satisfakcije za sve nas u Organizacionom odboru, najbolji dokaz da se dobrom organizacijom i vrednim radom mogu  postići željeni rezultati. Veoma nam je drago što smo brojnoj publici, meštanima Rakovca, okolnih sela, Bujanovca i susednih opština priredili gotovo dvonedeljnu zabavu i mogućnost da uveče negde izađu, druže se i zbližavaju.

-(Milić) Da, zaista je tako. Veliki broj mladih, koji nažalost u našoj opštini u poslednje vreme nemaju mogućnost da se negde često okupljaju i druže, imala je priliku da se u Rakovcu za vreme trajanja turnira  u jednoj „karnevalskoj“ atmosferi, druži i zabavlja. Trudićemo se da  u  godinama koje su pred nama dodatno poboljšamo turnir uvođenjem novih programa i sadržaja, što će, nadam se rezultirati još boljom posetom. Hteo bih ovom prilikom da se zahvalim i svim ostalim članovima Organizacionog odbora, koji su pored nas dvojice izneli najveći teret organizacije turnira i to: Srdjanu Tomiću, Miroslavu Ljubisavljeviću, Filipu Stojkoviću, Andriji Janjiću, Vukašinu Đorđeviću, Milošu Petroviću, Daliboru Miliću, Lazaru Stojkoviću, Stefanu Stošiću i Lazaru Pešiću. Nadam se da nekoga nisam izostavio. Bio je ovo pravi primer timskog rada!

Foto: Pčinjski 017 – PORTAL  

Pčinjski 017 – PORTAL: Uz najbolje želje da svaka naredna organizacija turnira bude bolja od predhodne, pozdravljamo Vas i zahvaljujemo na izdvojenom vremenu.

-(Ljubisavljević) Hvala Vama i Pčinjskom 017 – Portalu na jednom zaista profesionalnom odnosu i medijskoj promociji našeg turnira, što nama lično, a siguran sam i celom Organizacionom odobru, kao i Savetu Mesne zajednice Rakovac mnogo znači.

Foto: Pčinjski 017 – PORTAL

Piše: Nenad Tasić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *