INTERVJU: DEJAN LJUBISAVLJEVIĆ, Potpredsednik MZ ,,Rakovac“ i Portparol OO turnira „SAŠA BIMBA – Rakovac 2019“

Pošto se fudbal igra za golove, svaki gol je lep na svoj način

Pčinjski okrug, Bujanovac, Rakovac, 3. jul 2019. (PČINJSKI 017 – PORTAL) – Za njega odmora nema. Bio je u velikoj žurbi oko priprema za ovogodišnji 17. Memorijalni futsal turnir „SAŠA BIMBA – RAKOVAC 2019“, koji se trenutno održava u njegovom Rakovcu. Sav je bio u iščekivanju, uvek je tako kada se treba pokazati i dokazati na nekom polju, a tek na turniru na koji su Rakovčani veoma ponosni. Odgovornost je utoliko veća jer se od Dejana Ljubisavljevića, potpredsednika ovdašnje MZ ,,Rakovac“, očekuje uvek više i više. Zašto je to tako, u čemu je tajna uspešnosti i pre svega dugovečnosti ovog turnira, razgovaramo sa portparolom i članom Organizacionog odbora turnira  Dejanom Ljubisavljevićem.

Kada su svojevremeno upitali Gerda Milera, čuvenog  Nemačkog golgetera, koji mu je gol najdraži, on je odgovorio vrlo jednostavno: ,,Pošto se fudbal igra za golove, svaki gol je lep na svoj način.

Na koji način se njegovo shvatanje fudbalske igre može povezati sa organizovanjem memorijalnog turnira?

-Ovu svojevrsnu fudbalsku  krilaticu, u njenom prenesenom značenju, prihvatili su i momci iz Organizacionog odbora Memorijalnog turnira „Saša Bimba – Rakovac 2019“: Svaki turnir je lep na svoj način… Ali ovaj u Rakovcu je ipak nekako poseban. Bar za Rakovčane.


U čemu je tajna uspešnosti i pre svega dugovečnosti ovog turnira?

-Pre svega, hteo bih da se zahvalim Vama i  Vašem PČINJSKOM 017 PORTAL – u, www.pcinjski017portal.rs, što ste kao naš medijski sponzor zainteresovani da širem auditorijumu u Pčinjskom okrugu, prezentujete događaje u našem selu i sa našeg turnira.

Recite nam nešto više o turniru „SAŠA BIMBA – RAKOVAC“?

-Memorijalni turnir „BIMBA – Rakovac“ se već sedamnaestu godinu za redom održava u čast našeg prijatelja, komšije, brata, strica… Sašu Mladenovića ,,Bimbu“, koji nas je prerano napustio sada već daleke 2002. godine. Svi mi koji smo imali privelgiju i čast da ga poznajemo, želimo da preko ovog turnira, Saši u čast, mladjim generacijama koje tek dolaze prenosimo naše sećanje i uspomene na njega. Neki momci koji učestvuju na turniru danas, nisu ni bili rođeni te 2002. godine. Zato je naša velika želja, a i obaveza, da ovaj turnir nastavi da živi jer smo sigurni da će tako živeti i sećanje na ,,Bimbu“.


Ove godine su vidljivi pomaci u organizacionom smislu, prijavljen je veći broj ekipa?

-Da, tako je. Ove godine su, pored nas  iz Mesne zajednice, u organizaciji  uključeni i nekoliko mladih momaka  koji imaju veliku volju i želju da pomognu. Posvetili smo malo veću pažnju i medijskoj promociji, povećali nagradni fond i sve je to rezultiralo većem odzivu učesnika nego ranijih godina. Hteo bih da se zahvalim i  ljudima koji su ranijih godina organizovali ovaj turnir, jer zaista nije lako toliko godina konstantno održavati visok nivo organizacije. Kada je prvi put održan, 2003. godine, bio je možda i jedini letnji  turnir u  ovom kraju. Sada slične turnire imate gotovo u svakom mestu, pa je dosta teško uklopiti termine, satnice, igrače…


Imate fiksni datum održavanja turnira svake godine?

-Da, mi uvek idemo da turnir bude od 1. do 13. jula. Veoma nam je bitno da finale bude 13. jula jer je tada godišnjica Sašine smrti. Možda  bi trebalo razmisliti da narednih godina krenemo i pre 1. jula, upravo zbog povećanog broja učesnika. Razmišljamo i da turnir dobije formu Udruženja građana, ali otom – potom.

Koliki je broj ekipa ove godine, da li se igra svakog dana?

-Ove godine imamo prijavjenih  20 ekipa, koje su svrstane u  4 takmičarske grupe od po 5 timova. U drugoj rundi takmičenja (četvrt – finale) idu po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe. Jedini slobodan dan na turniru biće 6. jul (subota).


Kako ste zadovolji posetom na tribinama?

-Poseta je sasvim solidna za sam početak turnira. Siguran sam kako takmičenje bude odmicalo, tako će i publika biti sve brojnija, na osnovu iskustva iz prethodnih godina. Nadam se da će nam vremenske prilike ići u prilog i da nećemo morati da odlažemo neke utakmice. Jedno je sigurno, tribine će biti premale da prime sve posetioce na finalu 13. jula od 21 sat. Uvertira finalu biće  tradicionalni prijateljski meč između veterana Bujanovca i Rakovca. Posle finala spremili smo i prigodan kulturno – umetnički program i još neka iznenađenja, da ne otkrivam sada sve.

Za sam kraj, imate li neku poruku učesnicima?

-Želim svima puno sreće, neka sve protekne u duhu fer-pleja, viteštva i časti, baš onih osobina koje su krasili Sašu. Neka turnir osvoji naboji tim, a zajednička pobeda biće  očuvanje sećanja na našeg ,,Bimbu“.

Hvala puno i sve najbolje u daljoj organizaciji.

-Hvala i Vama i nadam se da ćemo sarađivati i u godinama koje su pred nama.

Foto: PČINJSKI 017 – PORTAL i OO „SAŠA BIMBA – RAKOVAC 2019“

Piše: Nenad Tasić


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *