Intervju: Dr Aleksandra Nakić – prva Bujanovčanka dobitnik specijalizacije i posla među 100 najboljih diplomaca Srbije

Dr Aleksandra Nakić, Bujanovčanka koja živi u Bujanovačkoj Banji, dobitnik je specijalizacije i posla kao jedan od od sto najboljih diplomaca medicinskih fakulteta Srbije. S obzirom da je ona prvi ovako nagrađeni lekar iz opštine Bujanovac, ovo je bio veliki povod za intervju sa jako uspešnom dr Aleksandrom, budućim kardiologom u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu.

Aleksandra Nakić, završila je Medicinsku školu “Dr Isabel Emsli Haton” u Vranju, a potom završila Medicinski fakultet u Nišu i postala doktor opšte medicine sa jako visokim prosekom i odličnim uspehom tokom studiranja. Bila je dobitnik Dositejeve stipendije, Fonda za mlade talente Srbije. Nakon završetka studija staž je obavila na Kliničkom centru u Nišu. Bila je angažovana na projektu zapošljavanja lekara Evropske Unije, tokom pojačane potrebe kapaciteta lekara tokom epidemije virusa covid-19.

Aleksandra, kao doktor opšte medicine, prvi si dobitnik posla i specijalizacije među 100 najboljih diplomaca medicine rodom iz Bujanovca, kako se osećaš povodom svečane dodele u Palati Srbije?

Pripala mi je velika čast da budem deo državnog projekta zapošljavanja najboljih diplomaca medicinskih fakulteta. Smatram da je država našla dobar način da dobre studente zadrži i motiviše da rade u svojoj zemlji. Ovo je drugi put da prisustvujem nekoj dodeli u Palati Srbija. Prvi put je to bilo na završnoj godini studija medicine prilikom dodele Dositejeve stipendije i sada po drugi put na svečanoj dodeli ugovora o zapošljenju 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta. Moram da priznam da je za mene velika čast biti jedan od najboljih studenata u zemlji.

Koju si specijalizaciju i radno mesto si ti izabrala?

Tokom studija medicine pažnju su mi privukle mnoge oblasti od kojih bih, povrh svega, izdvojila internu medicinu. Potajno u sebi sam se nadala da ću nekad moći da upišem specijalizaciju iz pomenute oblasti i ta želja mi se ostvarila na najbolji mogući način. Dobila sam posao u Univerzitetskom kliničkom centru Niš na Klinici za kardiovaskularne bolesti. Pored specijalizacije planiram da upišem i doktorske studije.

Koliko je bilo teško ostvariti ovoliki uspeh tokom studiranja? Verujemo da je bilo potrebno dosta odricanja.

Za postignut uspeh je izuzetno važna podrška porodice, veliko zalaganje i odricanje tokom celokupnog školovanja, od osnovne, preko srednje škole do fakulteta. Kroz mukotrpni rad je ljubav prema medicini ono što me najviše motiviše i daje snagu za dalja usavršavanja.

Smatraš li da je ovo dobra motivacija za trud i rad tokom studiranja, šta bi poručila studentima?

Svim studentima bih poručila da studiraju ono što vole jer iz te ljubavi oni izvlače svoj maksimum, daju sebe u potpunosti i prelaze svoje granice postavljajući nove ciljeve. Samo uz takav rad dolazi do pravog i istinskog napretka što rezultira i dobrim uspehom.

S obzirom na to da će Bujanovac dobiti odličnog specijalistu i imati kome da prepusti život i zdravlje u svoje ruke, da li bi volela da pomažeš ljudima iz svog rodnog mesta?

Bez obzira što neću raditi u svom rodnom mestu, svakako imam veliku empatiju prema mojim sugrađanima i uvek ću se truditi da pomognem svima koliko je god to u mojoj moći.

Šta bi poručila našim čitaocima za kraj? Čestitamo ti na uspehu, dobijenom stalnom radnom mestu i specijalizaciji i želimo ti svu sreću u daljem usavršavanju, radu i svim ostalim poljima!

Tokom života svi mi imamo uspone i padove, najbitnije je ostati dosledan svojim ciljevima i snovima, uvek ih pratiti iako nam se čini da je nekad nemoguće ostvariti ih.
Za sam kraj ovog intervjua bih citirala jednu izreku koju sam nedavno pročitala “Svaki veliki san počinje od sanjara. Uvek pamti: imaš u sebi snagu, strpljenje i strast da dotakneš zvezde kako bi promenio svet”.

Hvala na saradnji!

Intervju vodila: Anđela Dukadinović

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

3 thoughts on “Intervju: Dr Aleksandra Nakić – prva Bujanovčanka dobitnik specijalizacije i posla među 100 najboljih diplomaca Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *