INTERVJU: Nenad Zafirović, odbornik u SO Bujanovac

Foto: Pčinjski 017 – PORTAL

BUJANOVAC, 4. jul 2019. (PČINJSKI 017 – PORTAL) – U sklopu ovonedeljnih stranačkih aktivnosti OO SNS Bujanovac i razgovora sa građanima, odbornik  Nenad Zafirović, ispred koalicije „Aleksandar Vučić – Srbija pobedjuje“među ostalim temama govori o predstojećoj svečanosti povodom obeležavanja Petrovdana 12. jula 2019. godine.

“Glavni događaj su Petrovske litije, koje se nakon održane liturgije u hramu Svetih Apostola Petra i Pavla kreću gradskim ulicama. Odmah nakon polaska iz crkvene porte (dvorišta), litije se kreću pored naselja „Karakačke“, zone zbog koje su učesnici prethodnih litija okretali glavu na drugu stranu i uzdržavali se da normalno dišu zbog već poznate situacije tog terena u sanitarnom smislu.


Glavno je pitanje da li će i ovog Petrovdana biti isto kao ranije ili možda drugačije?!
Opšte je poznato da su različiti akteri bezbroj puta ukazivali na situaciju sa kontejnerima i prostorom za odlaganje otpada, na stanje zelenih površina za čije održavanje nikako da saznamo ko je nadležan, a  posledično i odgovoran.


Takođe je ukazivano i na dečje igralište u samom naselju, koje je donacija Italijanske vlade Opštini Bujanovac. Desio se „poklon“, ali je ostalo pitanje održavanje istog. Vreme je naravno učinilo svoje tako da igralište sada predstavlja opasnost za bezbednost korisnika (dece).

Foto: Pčinjski 017 – PORTAL


Status stare fekalne stanice koja nije u funkciji je takođe „tabu“ tema za nadležne. Temu „Karakačka“ su pokretali ponavljam mnogi, od predstavnika zgrade, građana, političara, onih koji se ograđuju od politike, odbornika i pozicije i opozicije, rukovodioca u mnogim subjektima društvenog života. Najzanimljivije je što većina pobrojanih aktera i živi u samom naselju, kao i sam Predsednik saveta MZ Bujanovac.


Niko ne spori da je različitih inicijativa za poboljšanje životnih uslova i stanovanja (koje inače spadaju u osnovna ljudska prava), bilo bezbroj: od tekstova u medijima, različitih dopisa i zahteva u pisanoj formi, za Skupštinskom govornicom i dr. Međutim kao rezultat svega je zid ćutanja. I tako se stvorio „tabu Karakačka“ o kome je izgleda najbolje da se ne govori. Građani su mišljenja da su inspekcijske službe u obavezi da se pozabave problematikom iz svojih nadležnosti kao što su pre svega Komunalna i Građevinska inspekcija.

Naravno da je jasno da ovaj tekst nije ništa novo i ništa drugo u odnosu na sve što smo pročitali do sada u vezi ove problematike, jedino u onom delu, a to mi je i bila namera, da će se tekst pojaviti nedelju dana pre Petrovdana. Dovoljno vremena da nadležni nešto preduzmu, a opet malo vremena da zaborave tekst, pa ukoliko ništa ne preduzmu možda im i bude neprijatno kada kao učesnici litija budu prolazili ovim putem“, naglašava Nenad Zafirović.

Piše: Nenad Tasić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *