INTERVJU: SRĐAN TOMIĆ, Predsednik MZ ,,Rakovac“


Pčinjski okrug, Bujanovac, Rakovac, 17. jul 2019. (PČINJSKI 017 – PORTAL) –  Ako se za neki sportski događaj koji se ovog leta održava u Opštini Bujanovac, može reći da je organizovan na vrhunskom nivou, da iz večeri u veče privlači sve veći broj gledalaca i da postaje pravi magnet za sve uzraste i generacije, onda je to svakako „17. Memorijalni turnir SAŠA BIMBA Rakovac“.

O ovoj svojevrsnoj manifestaciji, koja postaje „zaštitni znak“ Rakovca, razgovaramo sa gospodinom Srđanom Tomićem, predsednikom Mesne zajednice Rakovac.


Gospodine Srđane, kako iz vašeg ugla gledate na dosadašnji tok turnira i da li ste Vi lično zadovoljni organizacijom?

-Memorijalni turnir „BIMBA – RAKOVAC“ tradicionalno se održava već 17. godina. U dosadašnjem periodu njegova organizacija je prolazila kroz određene uspone i padove. Organizacija turnira kroz prethodni period nije bila u organizaciji Mesne zajednice i bio je uključen značajno manji broj ljudi. Zahvaljujući nesebičnom angažovanju gospodina Živote Matića (koji nažalost nije više sa nama) i Tomislava Arsića turnir je uspevao da opstane.

Primetna je dosta bolja organizacija i reklo bi se ozbiljnija nego ranijih godina?

-Organizaciju turnira uz saglasnost domaćina turnira Mladenović Gorana preuzela je Mesna zajednica. Izmenili smo način organizacije. Prešli smo na timski rad uz angažovanje mladih ambicioznih ljudi sa konkretnim zaduženjima, adekvatno njihovim sposobnostima. Kao što vidite, rezultati nisu izostali.


Da li ste ove godine imali  pomoć sponzora?

-U ime Mesne zajednice i organizacioninog odbora turnira zahvaljujem se pokroviteljima: OPŠTINA BUJANOVAC, VETERINARSKA STANICA BUJANOVAC, AUTO ŠKOLA SMER, BIVODA, HEBA, EURO – LIDER, PČINJSKI 017 – PORTAL i SKAY PRODUCTION BUJANOVAC.

Publika je sve brojnija kako se takmičenje bliži kraju?

-Prisutvo publike je na zavidnom nivou. Posebno me raduje činjenica da na tribinama prati turnir 80% mladih iz Rakovca, Bujanovca, okolnih sela i susednih opština. Rakovac živi za ovaj događaj. Za vreme turnira u selu je kao na vašaru, omladina se druži i zbližava.


Šta očekujete od finala i koja je Vaša poruka za kraj?

-Očekujem u finalu da pobedi najbolji. Poruka za iduću godinu i naredni 18. Memorijalni turnir je da se prijavi veći broj ekipa sa još boljom organizacijom, boljim sadržajem manifestacije i podrazumeva se većim brojem publike.

Gospodine Srđane, hvala Vam što ste odvojili malo vremena za nas i želimo Vam puno uspeha u daljem radu Mesne zajednice.

-Najljubaznije se zahvaljujem Vama – PČINJSKOM 017- PORTALU u ime građana Mesne zajednice i svoje lično ime, što ste izdvojili vremena i prostora za celokupna deševanja tokom trajanja turnira, što sve pratioce i čitaoce o svemu detaljno izveštavate. Želim Vam puno zdravlja, sreće i uspeha u budućem radu.

Foto: PČINJSKI 017 – PORTAL i OO „SAŠA BIMBA – RAKOVAC 2019“

Piše: Nenad Tasić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *