ISPUNJENO OBEĆANJE PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE ALEKSANDRA VUČIĆA

BUJANOVAC, 05. april 2019. – Prilikom nedavne posete opštini Bujanovac, predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić u razgovoru sa meštanima opštine Bujanovac o njihovim problemima dao je obećanje o asfaltiranju puta Ljiljance – Bogdanovac. Obećanje je ispunjeno i danas su u opštem veselju koje se ne pamti u ovom kraju, meštani Bogdanovca proslavili privodjenje kraju asfaltiranje pomenutog puta.Meštani sela Bogdanovac dobili su ono što su čekali decenijama – put koji ih spaja sa Ljiljancem i dalje sa Bujanovcem. Zahvalnost duguju predsedniku Aleksandru Vučiću koji im je to obećao pre 2 meseca kada je u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ boravio u Bujanovcu. Izgradnju deonice od sela Ljiljance do Bogdanovca u dužini od 3,5 kilometara finansirali su Putevi Srbije. Vrednost radova je 35 miliona dinara.Za meštane Bogdanovca ovo je jedan od najsrećnijih dana u životu. To se i moglo videti na njihovim licima. Put koji su mnogi čekali ceo svoj životni vek napokon su dobili. Muka je bila velika kažu. Nije se moglo ni do lekara, škole, prodavnice. Кada su rupe na putu postale tolike da se jedva i pešice moglo ići, prestali su da dolaze i otkupljivači mleka, stoke.„Trebala nam je večnost da dođemo do grada preko zime, a tek za povratak u selo. Trebalo nam je sat i po vremena za tih 9 kilometara. Hitna pomoć nam nije dolazila zato što nismo imali asfaltiran put. Rekao sam to Vučiću kad je došao u Bujanovac u februaru i eto posle dva meseca dobili smo put“, rekao je Nenad Stojanović.

Svi zahtevi u poslednjih 20 godina koji su meštani upućivali lokalnoj samoupravi ostajali su bez odgovora.„Projekat košta 35 miliona dinara i radove plaća JP „Putevi Srbije“. Ostalo je da se uradi još oko 1,5 km asfalta, odnosno 35 % ukupnih radova. Očekujem da sve završimo za par dana“, rekao nam je rukovodilac radova Jovica Stevanović iz „Srbija Autoputa“.Preduzeće „Srbija auto-put“ je pomoglo i popravku puta do crkve i uređenje platoa, tako da je to bio još jedan od razloga za zadovoljstvo.

Malo je ko u selu verovao da će zaista dobiti put. Čak i kada su inženjeri stigli i počeli pripreme terena bilo je za nevericu.

Meštani su organizovali slavlje i pozvali svoje prijatelje, rođake, saradnike. Кažu, radost reba podeliti sa drugima. Nadaju se da će ovo podstaći one koji su u potrazi za boljim životom otišli da se vrate na svoja ognjišta.

Nenad Mitrović narodni poslanik Srpske napredne stranke ističe da je urađen značajan posao. Meštani su se godinama žalili, ali nije bilo razumevanja:

„Imamo priliku da vidimo da je za manje od dva meseca put urađen. Vidim da su meštani presretni. Ovim se piše istorija ovog mesta i mislim da je velika stvar za sve stanovnike. Mnogi su ih lagali do sad. Aleksandar Vučić je odgovoran političar i kada on obeća nešto, on to i uradi.“

Foto: PČINJSKI 017 – PORTAL  i OO SNS Bujanovac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *