Izložba „Susret u Vranju“ otvara se sutra

Izložba radova Dragana R.Todorovića i Irene Lazić pod nazivom „Susret u Vranju“ biće održana u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju. Otvaranje je u petak 8.oktobra u 19 sati.

Slike Dragana R.Todorovića, sa smelim kolorističkim sudarima, energetskim nabojem, svetlosnim potencijalom, nedvosmisleno ukazuju na višedimenzionalnost i metafizičku prirodu svetova, koji su u središtu pažnje umetnika. Dragan R.Todorović rođen je 1956. godine u Ogoštu, Srbija. Doktorirao je na Departmanu za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Procesi koji se tu dešavaju su sada deo likovnog istraživanja umetnika. Njegova dela izlagana su na preko 80 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu i 12 samostalnih izložbi. Dobitnik je 5 nagrada, stoji na sajtu grada Vranja.

Irena Lazić likovnim stvaralaštvom počela je da se bavi 1998. godine. Ona je rođena je 1974. godine u Trgovištu. Završila je Medicinski fakultet u Kragujevcu, a specijalizaciju iz oblasti Socijalne medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Imala je 36 grupnih izložbi i 16 samostalnih, u zemlji i inostranstvu.

Izložbu možete posetiti počevši od sutra pa sve do 28.oktobra.

Foto: narodniuniverzietvranje.edu.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *