Javni konkurs za organizacije civilnog društva

Ministarstvo za evropske integracije Vlade Republike Srbije raspisalo je danas javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti informisanja o Evropskoj uniji i evrointegracijama Srbije kako bi podstaklo javnu debatu o temama u vezi sa EU i procesom pristupanja naše zemlje.

Konkurs je namenjen organizacijama civilnog društva koje se bave informisanjem o EU i o koristima procesa pristupanja Srbije, a obraćaju se prvenstveno mladima – srednjoškolcima i studentima.

Krovna oblast ovogodišnjeg konkursa jeste „Mladi i Evropska unija – šta nam donosi članstvo”, u okviru koje će podnosioci predloga projekata moći da daju odgovor na jednu od sledećih tema:

  1. Evropska unija i obrazovanje – mogućnosti, prilike i iskustva srednjoškolaca i studenata, aktivno učešće mladih u procesu evropskih integracija kroz programe EU: Erazmus plus, HORIZONT Evropa, Kreativna Evropa (Kultura i mediji), Program evropskog korpusa solidarnosti, Građani, jednakost, prava i vrednosti…
  2. EU i nacionalni i kulturni identitet: činjenice i predrasude;
  3. Šta nam donosi članstvo – politike Evropske unije: Životna sredina i Evropska unija;
  4. Medijska pismenost – sposobnost razumevanja, kritičkog i analitičkog medijskog sadržaja o EU i evropskoj integraciji Srbije. Zašto je to važno?
  5. Upoznajmo komšije – promocija i informisanje o programima prekogranične saradnje u kojima Srbija učestvuje sa Bugarskom, Mađarskom, Rumunijom, Hrvatskom, Crnom Gorom, Severnom Makedonijom i Bosnom i Hercegovinom.

Vrednost pojedinačnog projekta koji organizacije civilnog društva mogu da predlože Ministarstvu za evropske integracije za finansiranje/sufinansiranje jeste do 1.625.000 dinara.

Pravo da konkurišu za dodelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata imaju udruženja i fondacije sa sedištem u Srbiji, a konkurs je otvoren od danas do 20. aprila ove godine.

Sve informacije o konkursu možete pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva za evropske integracije, a dodatne informacije možete zatražiti putem imejl adrese natasa.savic@mei.gov.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *