Javni poziv koji se sprovodi u okviru projekta „Podrška zapošljavanju Roma i povratnika E2R2“


Komisija za izbor korisnika Projekta „Zapošljavanje Roma i povratnika – E2R2“ objavljuje Javni poziv za izbor korisnika za proces biznis obuka, subvencija za samozapošljavanje i mentorstva.

Pravo na podršku imaju povratnici, Romi i pripadnici drugih teže zapošljivih grupa i članovi njihovih porodičnih domaćinstava, koji imaju prebivalište/boravište na teritoriji neke od korisničkih opština – Grad Beograd, Grad Vranje, Grad Leskovac, Grad Subotica, Opština Šid, Opština Preševo, Opština Bujanovac, Opština Osečina.

Povratnici u smislu ovog Pravilnika su osobe koje su boravile u inostranstvu (Nemačkoj ili drugoj zemlji) duže od tri meseca u kontinuitetu (razlog boravka može biti azil, posao, studije, stručno usavršavanje ili bilo koji drugi) i koje su se vratile u svoju zemlju porekla.

Pripadnicima romske nacionalne manjine u smislu ovog Pravilnika se smatraju osobe koje se dobrovoljno i samostalno izjasne da se smatraju pripadnikom/com romske nacionalne manjine.

Pripadnici drugih teže zapošljivih grupa u smislu ovog Pravilnika sе smatraju mladi do 30 godina života, viškovi zaposlenih, stariji od 50 godina, lica bez kvalifikacija i niskokvalifikovani, osobe sa invaliditetom, Romi, radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći, dugoročno nezaposleni (na evidenciji duže od 12 meseci, a posebno nezaposlena lica koja traže posao duže od 18 meseci), mladi u domskom smeštaju, mladi u hraniteljskim porodicama, mladi u starateljskim porodicama.

Podrška predviđena Projektom obuhvata:
1. Biznis treninge – obuke za pokretanje sopstvenog posla ili povećanja obima sopstvenog posla / poljoprivredne proizvodnje i razvoj individualnih biznis planova za najmanje 60 korisnika;
2. Subvencije za samozapošljavanje kroz obezbeđivanje mašina, opreme i
repromaterijala za otpočinjanje sopstvenog posla u skladu sa individualnim biznis planom, prosečnom iznosu od 2.000,00 evra (bez PDVa) za 15 korisnika;
3. Mentorsku podršku biznisu i poslovno savetovanje za implementaciju individualnih biznis planova.

 Tekst Javnog poziva, obrazac prijave na Javni poziv i obrasci prateće dokumentacije preuzimaju se na linku kao i preko lokalnih romskih koordinatora. 

PRIJAVA SA PRATEĆOM DOKUMENTACIJOM PODNOSI SE LIČNO, U PROSTORIJAMA IDC-a, ILI POŠTOM NA ADRESU MILANA RAKIĆA 65a, BEOGRAD, NAJKASNIJE DO 11.04.2022. DO 15:00h.

Za sve informacije zainteresovani se mogu obratiti i u Bujanovcu, Kancelarija Romski san, Jaćima Đošića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *