Južni kuvar: Čorba od koprive



Čorba od koprive (Recept)

U proleće se često kuva ova čorba jer se u prirodi mogu naći mlade koprive.

Čorba od koprive – Sastojci:

  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 veze mlade koprive
  • 1 šargarepa
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika brašna
  • ulje
  • so

Za 4 osobe

Čorba od koprive – Priprema:

1. Propržiti luk na ulju pa dodati sitno isečenu šargarepu i 2 litra vode i kuvati na tihoj vatri. Posle 10 minuta dodati opranu i iseckanu koprivu i beli luk pa kuvati još 15 minuta.

2. kad je kopriva skuvana, dodati brašno razmućeno u pola čaše vode i prokuvati još nekoliko minuta. Začiniti solju po želji. Služiti sa kiselim mlekom ili jogurtom.

Izvor i foto: bujanovac.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *