Južni kuvar: Čorba od vrganja



Čorba od vrganja (Recept)

Mi uglavnom pripremamo sveže sakupljene vrganje i druge jestive pečurke. Кad pripremate suve vrganje, ostavite ih u toploj vodi oko pola sata pre kuvanja.

Čorba od vrganja – Sastojci:

  • 400 g vrganja
  • 2 šargarepe
  • 1 veza glavica crnog luka
  • 100 ml mleka
  • 3-4 kašike kisele pavlake
  • 1 kašika brašna
  • So
  • Biber
  • Peršun

Za 4 osobe

Čorba od vrganja – Priprema:

Vrganje očistiti i iseckati na sitne kocke. Sitno iseckati i luk i šargarepu. U šerpu sipati malo ulja pa prodinstati na ulju. Кad omekšaju, dodati vrganje, promešati pa naliti vodom (1,8 l) i kuvati oko 20 minuta. 2. Pred kraj kuvanja dodati brašno umućeno u malo vode i kuvati još 10 minuta. Skloniti sa vatre i dodati mleko, pavlaku, peršun i začine po ukusu.

Izvor i foto: bujanovac.com

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *