Đuveč sa pečurkama (Recept)
Đuveč sa pečurkama – Sastojci:
- 500 g svežih ili 200 g suvih vrganja wli drugih šumskih pečuraka
- 500 g paprika
- 2 krompira
- 2 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 2 šolje pirinča
- 1 šolja soka ili pirea od paradajza
- 1 kašika aleve paprike
- so
- biber
- ulje
Za 6 osoba
Đuveč sa pečurkama – Priprema:
1. Ispržiti na ulju sitno seckani luk i šargarepu, pa kad porumene, dodati pirinač i začine. Pržiti nekoliko minuta pa dodati sok od paradajza, sitno sečenu papriku, kriške krompira i pečuraka pa dinstati još 15 minuta.
2.Prebaciti u zemljanu posudu i dodati vode da prelije. Peći u rerni pola sata na 200°S. Po želji dodati ljute papričice.
Izvor i foto: bujanovac.com