Južni kuvar: Domaća alva



Domaća alva (Recept)

Domaća alva – Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 500 g šečera
  • 100 ml ulja
  • 200 ml vode
  • 100 g oraha

Domaća alva – Priprema:

1. Šećer i vodu staviti da se kuvaju. Kad sirup proključa kuvati još 5 minuta i skloniti sa vatre.

2. Brašno ispržiti na ulju dok ne dobije zlatno žutu boju. Dodati smesu od šerbeta, pržiti mešajući 3-4 minuta i držati na vatri dok ne postane čvrsta da mogu da se prave forme od nje. Vaditi kašikom i stavljati kolače na tanjir ne praveći nikakav poseban oblik. Ostaviti da se ohlade i ukrasiti orasima.

Izvor i foto: bujanovac.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *