Južni kuvar: Doručak



Doručak

Doručak se služi rano ujutru i uglavnom je jak i slan zato što su ljudi u prošlosti posle doručka išli da rade po polju ceo dan. Jak doručak bi im davao dovoljno energije za težak fizički rad. Obično su jeli pržena jaja, sendviče sa ajvarom i sirom, kačamak ili masna peciva.

Deci, pak, omiljena jela za doručak su: Ajvar sa jajima, kačamak, burek i tarana/jufke.

Sadržaj:

  • Kajgana sa sirom ili urdom
  • Kajgana sa mladim crnim lukom
  • Kajgana sa lisičarom
  • Kajgana sa paprikom i paradajzom
  • Ajvar sa jajima
  • Kajgana sa prženicom/spržom i kiselom paprikom
  • Hleb i mast
  • Topenica/popara
  • Kačamak

Izvor i foto: bujanovac.com

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *