Južni kuvar: Hleb



Hleb (Recept)

U današnje vreme postaje ponovo moderno da se pravi hleb kod kuće, a testo se pravi od različitih vrsta brašna i dodaje se zdravo zrnevlje.

Hleb – Sastojci:

  • 500 g brašna
  • pola kocke kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • mlaka voda

Za 3 do 4 osobe

Hleb – Priprema:

1. Staviti kvasac sa malo šećera u čašu tople vode i ostaviti pola sata. Zamesiti testo dodajući ovu smesu u brašno i so. Dobro ga umesiti, ni meko ni tvrdo, pa ga ostaviti da odstoji oko pola sata kako bi naraslo.

2. Hleb razmesiti, napraviti veknu, ili 2-3 manje vekne, staviti je/ih u podmazani pleh i izbosti viljuškom. Ostaviti da naraste još 20 minuta.

Peći na 200°S najviše 20-25 minuta.

Izvor i foto: bujanovac.com

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *