Južni kuvar: Kajgana sa paprikama i paradajzom



Kajgana sa paprikama i paradajzom (Recept)

U toku leta su najčešća pržena jaja sa paprikama i paradajzom i mnogi ljudi ih jedu ili za doručak ili kao lagani ručak. Ovo je najčešće letnje jelo u južnoj Srbiji i Makedoniji. U Makedoniji je ovo jelo poznato kao letnja manca ili makedonski doručak. U ostalim delovima Srbije varijanta ovog jela sa manje jaja naziva se bećarac ili bećar-paprikaš.

Kajgana sa paprikama i paradajzom – Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 250 g paprike
  • 300 g paradajza
  • 2 kašike ulja
  • so

Za 3 do 4 osobe

Kajgana sa paprikama i paradajzom – Priprema:

Iseći paprike na kratke trake (duge 2 cm) i propržiti 10 minuta. Dodati sitno iseckan paradajz i ukuvati dok sve ne omekša. U tu smesu dodati umućena jaja i ispržiti ih. Posoliti po ukusu. Služiti sa sirom.

Izvor i foto: bujanovac.com

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *