Južni kuvar: Kasapski đuveč sa suvim svinjskim mesom



Kasapski đuveč sa suvim svinjskim mesom (Recept)

Kasapski đuveč sa suvim svinjskim mesom – Sastojci:

  • 800 g suvog svinjskog mesa
  • 1 kgdugih zelenih paprika
  • 2 krompira
  • 1 šargarepa
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 šolje pirinča
  • 1 šolja soka od paradajza/pirea od paradajza
  • 1 kašika aleve paprike
  • so
  • biber
  • ulje

3 do 6 osoba

Kasapski đuveč sa suvim svinjskim mesom – Priprema:

1. Ispržiti na ulju sitno iseckani luk i šargarepu pa kad porumene, dodati pirinač i začine. Pržiti nekoliko minuta pa dodati sok od paradajza, sitno isečenu papriku; kriške krompira i dinstati još 10 minuta. Možete dodati i nekoliko ljutih papričica ako želite da vam jelo bude ljuto.

2. Prebaciti u zemljanu posudu, dodati meso isečeno na komade i vodu da prelije pa peći u rerni jedan sat na 200°s. Dodavati vodu po potrebi, a ljute papričice po želji.

Savet: Кako bi dodatno omekšalo, sušeno meso se pre korišćenja kuva u vodi oko sat vremena.

Izvor i foto: bujanovac.com

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *