
Kasapski đuveč sa suvim svinjskim mesom (Recept)
Kasapski đuveč sa suvim svinjskim mesom – Sastojci:
- 800 g suvog svinjskog mesa
- 1 kgdugih zelenih paprika
- 2 krompira
- 1 šargarepa
- 3 glavice crnog luka
- 2 šolje pirinča
- 1 šolja soka od paradajza/pirea od paradajza
- 1 kašika aleve paprike
- so
- biber
- ulje
3 do 6 osoba
Kasapski đuveč sa suvim svinjskim mesom – Priprema:
1. Ispržiti na ulju sitno iseckani luk i šargarepu pa kad porumene, dodati pirinač i začine. Pržiti nekoliko minuta pa dodati sok od paradajza, sitno isečenu papriku; kriške krompira i dinstati još 10 minuta. Možete dodati i nekoliko ljutih papričica ako želite da vam jelo bude ljuto.
2. Prebaciti u zemljanu posudu, dodati meso isečeno na komade i vodu da prelije pa peći u rerni jedan sat na 200°s. Dodavati vodu po potrebi, a ljute papričice po želji.
Savet: Кako bi dodatno omekšalo, sušeno meso se pre korišćenja kuva u vodi oko sat vremena.
Izvor i foto: bujanovac.com