Južni kuvar: Lučen pasulj



Lučen pasulj (Recept)

Ovo je jedno od omiljenih predjela među decom. Ovaj pasulj se uglavnom priprema za slavu i za Badnje veče u vreme posta.

Lučen pasulj – Sastojci:

  • 500 g pasulja
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašika brašna
  • 20 cl ulja
  • so

Za 6 do 8 osoba

Lučen pasulj – Priprema:

  1. Staviti pasulj u hladnu vodu, prokuvati 20 minuta i ponoviti proces 3-4 puta dok kora pasulja ne počne da se odvaja od zrna. Ispasirati pasulj i pomešati sa ulupanim belim lukom.
  2. Zapržiti blago brašno na ulju, dodati alevu papriku pa preliti pasulj i promešati. Posuti alevom paprikom i preliti vrelim uljem. Ukrasiti peršunom i po želji iscrtati linije nožem.

Izvor i foto: bujanovac.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *