Južni kuvar: Paprikaš sa teletinom ili piletinom



 Paprikaš sa teletinom ili piletinom (Recept)

Paprikaš sa teletinom ili piletinom – Sastojci:

  • 300 gteletine ili piletine
  • 3 krompira
  • 2 šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 200 ml soka od paradajza
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika aleve paprike
  • ulje
  • so

Za 4 osobe

Paprikaš sa teletinom ili piletinom – Priprema:

1. Propržiti na ulju sitno seckani luk pa dodati meso sitno isečeno na kocke od 2 cm. Naliti dva litra vode i sok od paradjza, pa kuvati na tihoj vatri oko 45 minuta dok se meso dobro ne skuva.

2. dok se meso kuva, iseći krompir i šargarepu na kockice. Posle 30 minuta, što je otprilike polovina kuvanja, dodati krompir i šargarepu. Posoliti po želji.

Savet: Po želji zapržiti uljem, brašnom i alevom paprikom pa ostaviti da se ukrčka još 10 minuta.

Izvor i foto: bujanovac.com

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *