Paprikaš sa teletinom ili piletinom (Recept)
Paprikaš sa teletinom ili piletinom – Sastojci:
- 300 gteletine ili piletine
- 3 krompira
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 200 ml soka od paradajza
- 1 kašika brašna
- 1 kašika aleve paprike
- ulje
- so
Za 4 osobe
Paprikaš sa teletinom ili piletinom – Priprema:
1. Propržiti na ulju sitno seckani luk pa dodati meso sitno isečeno na kocke od 2 cm. Naliti dva litra vode i sok od paradjza, pa kuvati na tihoj vatri oko 45 minuta dok se meso dobro ne skuva.
2. dok se meso kuva, iseći krompir i šargarepu na kockice. Posle 30 minuta, što je otprilike polovina kuvanja, dodati krompir i šargarepu. Posoliti po želji.
Savet: Po želji zapržiti uljem, brašnom i alevom paprikom pa ostaviti da se ukrčka još 10 minuta.
Izvor i foto: bujanovac.com