Južni kuvar: Pašteta od džigerice



Pašteta od džigerice (Recept)

Pašteta od džigerice – Sastojci:

  • 500 g teleće džigerice
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 jajeta
  • 2 čena belog luka
  • so
  • biber
  • sirće
  • ulje

Za 4 do 6 osoba

Pašteta od džigerice – Priprema:

  1. Propržiti na ulju sitno seckani crni luk pa dodati dobro opranu i isečenu džigericu i pola čaše vode. Dinstati džigericu na slaboj vatri oko pola sata.
  2. Tvrdo skuvati jaja. Džigericu iscediti pa je samleti u mašini za mlevenje mesa. Sačuvati tečnost od dinstanja. Zatim samleti i tvrdo kuvana jaja. Ako nemate mašinu za mlevenje mesa, možete koristiti i blender.
  3. Pomešati džigericu, jaja i ostatak tečnosti od dinstanja i promešati viljuškom. Dodati biber, so i malo sirćeta pa sve dobro izmešati. Dodati ulje ako je masa suva. Podeliti paštetu u male posude i staviti u frižider. Servirajte u hladnu sa svežom ribom.

Izvor i foto: bujanovac.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *