Južni kuvar: Salata od lisičare



Salata od lisičare (Recept)

Divlje pečurke kao što su vrganji ili lisičare skupljaju se u šumi i ponekad rastu uz otrovne pečurke. Ljudi uglavnom peru i kuvaju sveže ubrane lisičare 15 do 20 minuta zato što da će na taj način neutralizovati otrov prenet od otrovnih pečuraka.

Salata od lisičare – Sastojci:

  • 500 gr sveže lisičare
  • peršun
  • 1 čen belog luka
  • sirće
  • ulje
  • so

Za 4 osobe

Salata od lisičare – Priprema:

  1. Dobro očistiti i oprati lisičare pa staviti da se kuvaju oko pola sata, ili dok ne omekšaju.
  2. Posle ceđenja propržiti na ulju 5-7 minuta i posoliti, pa servirati uz beli luk, peršun i kašiku sirćeta.

Izvor i foto: bujanovac.com

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *