Južni kuvar: Turšija



Turšija (Recept)

Turšija – Sastojci:

  • 1 glavica karfiola
  • 1 kg šargarepe
  • 1 kg kornišona
  • 1 kg paprika
  • 4 litara vode
  • 150 gr soli
  • 200 g šećera
  • 1 l alkoholnog sirćeta

Turšija – Priprema:

  1. Vodu, šećer i so staviti da se kuvaju. Kad proključa, skloniti sa vatre i ohladiti. Kada se ohladi, dodati alkoholno sirće.
  2. Podeliti karfiol na manje delove i dodati ga ostalom povrću. U veće tegle slagati povrće, nasuti pripremljenu tečnost da prekrije svo povrće i zatvoriti tegle (hermetički). Ostaviti na mračnom i hladnom mestu bar četiri nedelje.

Izvor i foto: bujanovac.com

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *