Južni kuvar: Uštipak



Uštipak, priprema (Recept)

Uštipak – Sastojci:

  • 800 g goveđeg čekrka
  • 200 g svinjskog mesa
  • 200 g kačkavalja
  • 150 g slanine
  • 150 ml ulja
  • so
  • biber

Za 6 osobe

Uštipak – Priprema:

1. Meso pripremiti kao za ćevape/pljeskavice (recept na strani 136). Meso sitno samleti na mašini za mlevenje mesa. U samleveno meso dodati ulje, biber i so, pa sve dobro izmešati. Dodati kačkavalj i slaninu isečene na vrlo male kockice te sve sjediniti.

2. Praviti uštipke u veličini tri srednja ćevapa (oko 8 cm), po istom receptu za ćevape.

3. Raspaliti ćumup od drvenog uglja, staviti uštipke na roštilj, pa ih peći sa obe strane. Pečene uštipke staviti na posudu i služiti sa sitno iseckanim crnim lukom.

Izvor i foto: bujanovac.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *