Južni kuvar: Vinogradarska janija sa piletinom



Vinogradarska janija sa piletinom (Recept)

Vinogradarska janija sa piletinom – Sastojci:

  • 300 g vranjske tarane/jufki (recept na strani 186)
  • 1 šargarepa
  • 1 veći crni luk
  • 500 g piletine
  • 200 ml soka od paradajza
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika aleve paprika
  • ulje
  • so

Za 4 osobe

Vinogradarska janija sa piletinom – Priprema:

1. Propržiti na ulju sitno iseckani luk pa dodati isečenu šargarepu i meso. Promešati, a potom naliti 1,5 litra vode i sok od paradajza i ostaviti da se kuva na tihoj vatri oko 45 minuta.

2. Кad se meso skuva, ubaciti vranjsku taranu/ jufke, posoliti i kuvati još 10 minuta.

3. Zagrejati ulje pa propržiti brašno dok ne postane svetlo braon. Dodati alevu papriku, pržiti još 5 sekundi pa skloniti sa vatre. Dodati janiji i kuvati narednih 10 minuta na umerenoj temperaturi.

Izvor i foto: bujanovac.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *