Južni kuvar: Zimska trljanica



Zimska trljanica (Recept)

Ovo je zimska varijanta trljanice zato što se umesto pečenih paprika koriste suve paprike. Suve paprike pripremate tako što nižete crvene paprike na uže i ostavite ih da vise na sunčanom mestu sa promajom kako bi se sušile mesec ili dva, uglavnom od kraja avgusta. Možete ih kupiti na pijacama u celoj Srbiji, a u južnoj Srbiji i na parkinzima duž auto-puta E-75 koji vodi do  Soluna/Atine.

Zimska trljanica – Sastojci:

  • 10 suvih paprika
  • 2 manja struka praziluka
  • 10 dl ulja
  • so

Za 3 do 4 osobe

Zimska trljanica – Priprema:

  1. Oprati paprike i potopiti u vrelu vodu oko 15 minuta. Skinuti koru sa paprika pa ih dobro ulupati u avanu.
  2. Iseći sitno praziluk i malo ulupati u avanu, a zatim sjediniti sa paprikama. Dobro promešati pa dodati ulje i so po želji.

Izvor i foto: bujanovac.com

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *