Kako pripremiti auto za putovanje na odmor

Rano proleće donosi prve planove za produžene vikende i letovanje. To su kratka ili duga putovanja na koja ćete se uputiti automobilom. Postoji mnogo lokacija koje treba posetiti, ali pre nego što sipete gorivo i sednete za volan, morate biti sigurni da je automobil u odličnom stanju.

Većinu održavanja automobila i pripremu za letnju sezonu i sezonu putovanja možete sami obaviti. Na taj način možete dobro sačuvati automobil. Možete proveriti svu potrebnu auto – moto opremu na inernetu.

Važno je pre putovanja proverite i pripremite svoj automobil da bi bio što bezbedniji i udobniji. Evo nekoliko saveta koji će vam olakšati pripreme.

Proverite akumulator

Većina vozača se brine da akomulator ne otkaže u hladnim mesecima. Međutim, oni nisu svesni da akomulator verovatno može otkazati i na visokim letnjim temperaturama. Ako je akomulator starija od tri godine, potrebno je testirati ga. Naravno, još bolje, ako to dozvoljavaju uslovi, možete kupiti novi. Akomulator, koji je stariji od tri godine, sigurno će biti potrebno da bude zamenjen. Poslednja stvar koju želite je da stanete negde na putu pri ekstremnoj toploti.

Bivoda Bujanovac

Namontirajte letnje gume

U letnjim mesecima nije dobra ideja voziti automobil sa zimskim gumama. Dobro je to učiniti čak i ako ne planirate putovanje automobilom. Visoke temperature utiču na kvalitet guma, kao i na bezbednost vožnje. Na ovaj način, izuzetno je važno da se letnje gume voze u toku leta. Na kraju možete razmisliti o univerzalnim gumama. Međutim, preporuka stručnjaka je definitivno da koristite zimske gume u ​​zimskim mesecima, a letnje gume u letnjim mesecima.

Pored odgovarajućih sezonskih guma, pre početka vožnje automobilom, obavezno proverite stanje rezervne gume u automobilu. Proverite da li imate neophodne alate za zamenu pneumatika i odredite kako da ih montirate.

Razmislite o GPS navigaciji


U zavisnosti od dužine puta za koji se pripremate i koliko često ste se vozili duž tog puta i koliko dobro se snalazite sa navigacijom, razmislite o biranju GPS navigacije na putu, koja vam bukvalno može spasiti život. Takođe možete da koristite svoj pametni telefon za pomoć u navigaciji. Međutim, u takvoj situaciji morate imati sve potrebne priključke kao punjač, stalak za mobilni telefon …

Zamenite filtere za vazduh i proverite klima uređaj


Vožnja u letnjim mesecima može biti teška bez funkcionalne klime. Pre polaska obavezno proverite ispravnost klima uređaja i dopunite rashladnu tečnost. Ukoliko je potrebno promenite filter i obezbedite prijatan vazduh tokom putovanja.

Pametno se spakujte, ako je potrebno ugradite krovnu kutiju


Kada se pripremate za putovanje automobilom, lako je spakovati puno stvari. Posebno pod pretpostavkom da putujete automobilom i da imate mesto. Istina je često suprotna. Zbog toga, čak i kada na putu idete automobilom morate se racionalno i praktično spakovati. Ne zaboravite da će se teret automobila osećati posebno u računu za gorivo. Ako vam treba dodatni prostor, razmislite o kupovini krovne kutije i raznih krovnih nosača. Posebno praktičan za one koji žele aktivan odmor i planiraju da nose sportsku opremu kao što su bicikl ili kajak.

Neka automobil sija i iznutra i spolja


Operite auto pre čišćenja i očistite unutrašnjost. Put će biti mnogo prijatniji bez preteranog nereda, a svakako u zavisnosti od dužine puta dovoljno ćete se uprljati dok ne stignete do konačnog odredišta. Ako je put veoma dugačak, pripremite frižider za piće i nekoliko osnovnih namirnica. Pripremite dovoljno sitnog novca koji će vam možda trebati da platite razne usluge na benzinskoj stanici, na primer. Dobro očistite svetla i farove i proverite da li imate kompletnu opremu za prvu pomoć i fluorescentni prsluk.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *