Kako zaštiti svoj auto tokom zimskog perioda?

Tokom zimskih meseci niska temperatura može da napravi ozbiljne probleme, ali najveće nevolje nastaju zbog soli koja se koristi da bi se sneg i led topili. So nagriza metal vašeg automobila i može da napravi ozbiljnu štetu, naročito po rubovima, donjim delovima krila i karoserije.

Automobili koji već imaju naznake korozije imaće najviše problema, jer će vlaga i so dovesti do toga da se problem sa rđom proširi i pogorša, pa je takva vozila pod hitno potrebno popraviti i sanirati. Međutim, postoji način koji će zaštiti vaš automobil tokom zimskih dana i istovremeno vam omogućiti da zaštitite metal na svom ljubimcu.

Ovde je naravno reč o voskiranju. Voskiranje možete uraditi u bilo kojoj auto perionici, a možete i sami voskirati svoje vozilo ukoliko imate nešto vremena viška. Vosak na automobilima služi za stvaranje zaštitnog omotača oko vašeg vozila, zaduženog za zaštitu farbe i sprečavanje probijanja soli i prljavština koji mogu da ga oštete. Upravo iz ovog razloga krajnje je neophodno da voskirate svoj automobil dva puta mesečno, posebno ukoliko želite da on ostane bez ogrebotina i oštećenja. Piše Muški magazin.rs.

Naravno, redovno pranje je takođe obavezno, jer se naslage prljavština moraju skloniti sa automobila, kako u suprotnom so koja stoji predugo na njegovoj karoseriji ne bi učinila da ona drastično brže propada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *