“Kale”, Krševica – dvanaesta “Škembijada” završena. Najbolje škembiće pripremili MakedonciPčinjski okrug, Bujanovac, Krševica, 01. septembar 2019. (PČINJSKI 017 – PORTAL) – Dvanaesta po redu “Škembijada”, manifestacija koja se održava jednom godišnje na arheološkom lokalitetu “Kale” u Krševici nadomak Bujanovca, danas se zvanično privela kraju.

Manifestacija je počela u petak 30. avgusta a čast da prvi nastupi imao je dobro poznati DJ Njace, Nakon njega, u subotu, publiku je zabavljao i Nemanja Anđelović zajedno sa bendom.


“Škembijadu” je otvorio direktor Bivode Nenad Zafirović a manifestacija je kao i prethodnih godina imala bogat kulturno-umetnički program, pa su tako nastupili horovi, kulturno umetnička društva, pevači i glumci.

Bivoda Bujanovac


Posebnu pažnju privuklo je udruženje penzionera iz Vranja koje svake godine iznenadi publiku svojom izdžljivošću, željom za očuvanjem tradicije ali i neverovatnim talentom za igru. Pored njih nastupili su i mladi ispred kulturno-umetničkog društva “SOKO” iz Bujanovca kao i trubački orkestar.


Svakako centralni deo manifestacije je bilo takmičenje u spremanju najboljeg jela od škembića, pa se tako pored ekipa koje su predstavljale Bujanovačku Banju i Veterinarsku stanicu u Bujanovcu, ove godine našla i ekipa iz Makedonije koja je i odnela titulu najbolje spremljenog jela.

Nakon proglašenja pobednika uručene su zahvalnice i nagrade a na kraju je organizovana i degustacija spremljenih jela od škembića za sve ljubitelje. Manifestaciju je i ove godine posetio veliki broj ljudi.FOTO: Pcinjski 017 Portal

Milena Mladenović

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *