15. „Škembijada“ u Krševici održaće se od 26. do 28. avgusta


Sada već tradicionalna i poznata na jugu Srbije, ali i šire, 15. „Škembijada“ biće održana od 26. do 28. avgusta u selu Krševica nadomak Bujanovca, na platou blizu arheološkog lokaliteta „Kale“.

Prva dva dana ove turističke i gastronomske manifestacije biće propraćena bogatim muzičkim i zabavnim sadržajem, da bi se u tom duhu dobrog raspoloženja i druženja nastavilo i u nedelju, 28 avgusta, kada je planiran takmičarski deo, u okviru kojeg će se učesnici od 8 do 13 časova oprobati i u kulinarstvu, pripremajući sve vrste jela od škembića, nakon čega će uslediti proglašenje pobednika.

Tokom proteklih godina samo imali priliku da se uverimo u izuzetnu organizaciju domaćina, posećenost turista i učesnika i iz susednih zemalja, kao i različitih udruženja iz naše zemlje. Takav trend će se nastaviti i u ovoj, ali i narednih godina.

Zainteresovani za učešće na manifestaciji mogu se javiti na broj tel: 063/86 – 26 – 600.

Ova manifestacija se održava u organizaciji i pod pokroviteljstvom Udruženja za očuvanje tradicije sela “Škembijada Kale-Krševica” i Mesne zajednice Krševica, Opštine Bujanovac, Turističke organizacije Bujanovac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *