Kancelarija organizovala sedmodnevni boravak dece sa KiM na Tari

U saradnji sa Gradom Beogradom i Centrom dečjih letovališta Beograd, Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije organizovala je sedmodnevni boravak na Tari za 200 dece iz socijalno ugroženih porodica sa prostora Kosova i Metohije, navodi se u njenom saopštenju.

Deca će biti podeljena u dve grupe. Prva je danas doputovala u Mitrovac na Tari. Osim bogatog sportsko-rekreativnog i edukativno-zabavnog sadržaja, deci će biti obezbeđena i besplatna škola skijanja, kao i oprema u vidu zimskih jakni i obuće za sneg.

U pitanju su deca školskog uzrasta od trećeg do šestog razreda iz Gračanice, Donje Brnjice, Ugljara, Kuzmina, Sušice, Lapljeg sela, Donje Gušterice, Lepine, Lipljana i Kosovske Mitrovice.

Prvu grupu dece dočekala je na Tari pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov i tom prilikom istakla važnost ovakvih akcija za naše najmlađe sa Kosmeta.

“Svesni smo da oni odrastaju u specifičnim uslovima, zbog čega se trudimo da im oplemenimo slobodno vreme. Mnogi od njih nikada nisu bili na planini i zato smo želeli da im ovo bude raspust za pamćenje”, izjavila je Miladinov.

Pomoćnica direktora je izrazila zadovoljstvo zbog činjenice da Kancelarija za Kosovo i Metohiju kontinuirano organizuje rekreativna putovanja za decu iz socijalno ugroženih porodica sa prostora Kosova i Metohije.

Tokom prošle godine Kancelarija je sa svojim partnerima obezbedila putovanja za ukupno 360 dece iz južne srpske pokrajine i ove godine ćemo nastaviti sa istim aktivnostima, naglasila je ona.

Foto: fb kancelarija za KiM

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *