Karađorđeva šnicla, brilijantni izum srpskog kuvara



Omiljena u Srbiji ali i širom sveta. Karađorđeva šnicla ili popularno “devojački san”, jelo je koje je nastalo spontano ali uspelo da osvoji mnoga srca. Varijacija u pripremi Karađorđeve šnicle ima nekoliko. Evo jedne od njih!

Sastojci:

  • 800 g svinjskog filea ili teletine od buta,
  • 80–90 g starog ili zrelog kajmaka,
  • 30 g brašna,
  • jaje,
  • 30 g prezli, ulje, so

Priprema:

File zasecite do sredine da dobijete šniclu velike površine. Šniclu obradite tučkom za meso. Jednu ivicu šnicle malo više istanjite da bi se laške zalepila kad se urola. Uz deblju ivicu rasporedite kajmak i oblikujte u valjak.

Punjeno meso uvaljajte u brašno i višak brašna otresite. Zatim umočite u umućeno jaje sa svih strana. Uvaljajte u prezle, pa panirano punjeno meso malo valjajte na čistoj površini da prezle bolje prionu.

Pržite u vreloj dubokoj masnoći da porumeni sa svih strana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *