Kod Reljana odata pošta stradalim vojnicima

Polaganjem venaca i cveća na spomen obeležje u selu Reljan, nadomak Preševa, obeležena je 24. godišnjica pogibije sedmorice pripadnika 78. motorizovane brigade, koji su stradali od udara NATO projektila tokom agresije na našu zemlju 1999. godine.

I posle 24. godine od ovog stravičnog događaja porodice, pripadnici vojske, predstavnici grada Vranja i okruga odali su počast majoru Ljubisavu Stojanoviću, kapetanu Draganu Lukiću, starijem vodniku Željku Alaru, desetaru Dimčetu Stamenovom, kao i vojnicima Slobodanu Mirkoviću, Aleksandru Popoviću i Ninoslavu Milenkovu.

Na spomenik poginulim herojima u Reljanu u ime Grada Vranja venac su položili pomoćnik gradonačelnika Milan Ilić i rukovodilac Službe za investicije i građevinsko zemljišta Saša Pešić, u ime Ministarstva odbrane i Kopnene vojske komandant general – potpukovnik Milosav Simović sa sradnicima, a vence i cveće položile su i brojne delegacije udruženja i članovi porodica poginulih boraca.

Selo Reljan i ovo mesto na kome se sada nalazimo postala su najbolnija mesta u istoriji postojanja 78. motorizovane brigade, a 15. april tužan i nikad zaboravljen dan. Sedmorica naših junaka ovde je ostala na večnoj straži da prkose i opominju da se nikad ne zaboravi“, rekao je između ostalog zamenik komandanta 4. brigade Kopnene vojske Srbije pukovnik Siniša Nikolić.

Pomen stradalim oficirima i vojnicima služio je vojni sveštenik otac Aleksandar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *