Kolaps u vodosnabdevanju – kriva nesposobna lokalna vlast

Foto: Pčinjski 017

Bujanovac 30.jun 2021. U svakom uređenom društvu bi pala lokalna vlast ako bi grad na prvom udaru, najavljenih i očekivanih, letnjih vrućina ostao bez vode. Međutim, u opštini Bujanovac već na početku leta meštani su ostali bez pijaće vode a ko zna šta nas još čeka ako leto bude toplije i sušno.

Građani trpe usled nesposobne lokalne vlasti – rekao je za portal Pčinjski 017 šef bujanovačkih naprednjaka i narodni poslanik Nenad Mitrović, koji se oglasio povodom nestašice vode na teritoriji opštine Bujanovac sada kada se temperatura vazduha kreće oko 40 stepeni .

-Lokalna vlast je nesposobna da meštanima opštine Bujanovac i okoline , koje pokriva javno komunalno preduzeće, obezbedi redovno snabdevanje pijaćom vodom što može dovesti do prave katastrofe. Očigledno su vodosnabdevanje opredelili po etničkoj osnovi. Pre nekoliko godina napravljen je baj pas kod bunara u Bujanovcu i preko njega imaju redovno i uredno snabdevanje pijaćom vodom meštani sela Veliki Trnovac. Međutim, na drugoj strani, meštani srpskih sela nemaju redovno snabdevanje vodom.

Pozivam opštinske čelnike da nađu rešenje za ovaj gorući problem i da znaju da na ovoj drugoj strani žive ljudi kojima je voda preko potrebna. Nemaju prava da se na ovakav način odnose prema građanima bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost – rekao je za naš portal Mitrović.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *