KOLIKO BOJA VIDITE NA SLICI? Samo jedna od četiri osobe može sve da ih primeti

Reč je o testu koji pokazuje pravo stanje receptora u vašem oku. Koliko različitih boja ćete uspeti da uočite zavisi od  od količine i raspodele receptora boja. Većina ljudi u svom oku ima od dve do četiri vrste receptora.

Ako ste završili sa brojanjem boja pogledajte rezultate:

Ako ste izbrojali manje od 20 boja, spadate u dihromate, koji čine približno 25 odsto svetske populacije, i imaju samo dve vrste receptora boja. Ali, ne brinite, i psi su dihromate, pa nije čudo što ste ponekad izgubljeni kao štene. Dešava vam da se izgubite u svom sanjarenju i volite da ponekad budete sami. Skloni ste nošenju tamnijih boja, pa uglavnom oblačite crnu i teget odeću.

Ako vidite od 20 do 33 boja, vi ste trihtomata i vaše oko ima tri vrste receptora za boje, a osobina vas ubraja u 50 odsto svetske populacije. Puni ste enrrgije i ljubavi, vi ste pozitivna osoba. Skloni ste svetlim i toplim bojama.

Ukoliko je vaš rezultat od 33 do 39 boja, vi ste tetrahromata, i time spadate u 25 odsto svetske populacije. Veoma ste inteligentni, oštroumni i originalni. Vas verovatno iritira žuta, pa je teško očekivati da ćete se odlučiti da obučete nešto u ovoj boji.

Ako vidite više od 39 boja monitor može da bude krivac, odnosno njegov loš kvalitet, jer na slici ne postoji više od 39 boja.

Izvor: playbuzz.com

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *