Koliko često menjate pidžamu? Evo na koliko dana bi trebalo!

Jednostavno pitanje na koje se može čuti toliko različitih odgovora – koliko često menjate pidžamu?

IZVOR: GULIVER/GETTY IMAGES/AARONAMATAko pitate ljude oko sebe koliko često menjaju pidžamu, sigurno ćete čuti pregršt različitih odgovora.

Pre nego što počnemo da se “gađamo” brojevima na koliko dana ko menja pidžamu, reći ćemo najpre ovo – pidžamu oblačite preko veša i nosite je samo kod kuće, tj. u krevetu, pa je sasvim logično da ne mora, kao veš, da se menja svakodnevno.

S druge strane, bez obzira na to što pidžamu nosite samo kod kuće, činjenica je i da se ona zaprlja, od prirodnog ulja koje se luči na koži, znojenja, mrtvih ćelija kože, bakterija… A ukoliko je nosite dugo, može da se javi iritacija kože, kao i neprijatan miris.

Ali, da rešimo dilemu, koliko često treba da menjate odeću u kojoj spavate.

“Osim ukoliko se baš mnogo znojite ili pidžamu nosite i tokom celog dana, dovoljno je da pidžamu promenite svakih nekoliko dana”, kaže Dženi Varni iz kompanije za čišćenje Molly Maid.

“Zavisi od toga da li ispod pidžame nosite veš. Ako ne nosite, onda treba da menjate pidžamu svakodnevno. Ukoliko ispod nosite veš, dovoljno je da pidžamu perete na dva-tri dana”.

Naravno, ukoliko se mnogo znojite, stručnjaci su saglasni da bi pidžamu trebalo da menjate češće.

Plus je, naravno, ukoliko se tuširate svako veče, što znači da pidžamu oblačite na čistu kožu. To može da “produži” vreme između menjanja pidžame, u odnosu na one koji imaju naviku da se tuširaju ujutro.

Mondo.rs

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *