Konačno otkriveno: Da li su muškarcima sa našeg podneblja privlačnije plavuše ili crnke?

Nema sumnje da je svaka žena lepa i jedinstvena na svoj način, bez obzira na boju kose. Ali uvek se, negde vodila bitka između plavuša i žena sa tamnijom bojom kose. Odnosno, uvek je postojalo pitanje da li će se muškarci pre okrenuti za plavušom ili za crnkom.

Većina muškarca ističe da kod žene prvo primete osmeh i harizmu kojom zrači, a da boja kose nije toliko bitna. Međutim, rezultati jedne ankete, sprovedene u jednom većem gradu na jugu Srbije su pokazali da, po pitanju izbora između plavuša i tamnokosih dama, muškarci ipak imaju favorita.

Anketa je pokazala da su na prvi pogled većini muškaraca atraktivnije plavuše, ali su im crnke ipak draže. Čak 68 % muškaraca bi se pre odlučilo za crnku. U nastavku otkrivamo razloge zašto su našim muškarcima tamnokose dame privlačnije.

Crnke su ozbiljnije – Muškarcima žene sa plavom kosom odaju utisak neozbiljnosti i nezrelosti, dok im crnke deluju stabilnije i zrelije. Dakle, ako se radi o izboru žene za ozbiljnu vezu ili brak, muškarac će se pre odlučiti za crnku.

Imaju naglašene crte lica – Za razliku od plavuša koje su, uglavnom, bledunjave i kojima je potrebna šminka kako bi istakle svoj ten i crte lica, crnke nemaju taj problem. Njima je priroda tamnijm tenom već naglasila crte lica, tako da, i bez šminke deluju efektno i sveže.

 Deluju prirodnije – S obzirom, da su prirodne plavuše veoma retke na našim prostorima, većina plavuša do svoje nijanse boje dolazi farbanjem ili blanširanjem kose. Naravno, farbaju se i crnke i brinete, ali muškarci neprirodnost boje kose pre uoče kod plavuša, pa im zato one deluju kao sklonije artificijalnim stvarima na sebi od tamnokosih žena.

Ima ih više – Neki od anketiranih muškaraca su rekli da su im crnke draže jer ih, prosto, ima više. I zaista, naše podneblje je takvo da plavuša ima znatno manje od brineta.

Fatalnije su – Odgovor nekih od anketiranih muškaraca je glasio da nema ničeg fatalnijeg od duge tamne kose – crnke im deluju opasnije, misterioznije i fatalnije od plavuša, koje su, po njima, krhke i nežne.

Toplije su – Rezultati ankete pokazuju da su po mišljenju muškaraca crnke prizemnije i „toplijeg“ srca, dok im plavuše deluju arogantno i hladno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *