Konferencija za štampu – Nenad Zafirović i Jevica Trajković, odbornici u SO Bujanovac

Foto: Pčinjski 017 – PORTAL

BUJANOVAC, 26. jun 2019. (PČINJSKI 017 – PORTAL) U sklopu programa stranačkih aktivnosti OO SNS Bujanovac, odbornici Nenad Zafirović i Jevica Trajković,  ispred koalicije „Aleksandar Vučić – Srbija pobedjuje“, koriste priliku da i na ovaj način ukažu i pozovu nadležne u lokalnoj samoupravi da u okviru svojih nadležnosti, preduzmu odgovarajuće aktivnosti.

–Odbornici koalicije „Aleksandar Vučić – Srbija pobedjuje“ na gotovo svakoj sednici SO ukazuju na probleme koji tište građane i funkcionisanje privrednih subjekata. Na ovaj način preko medija želimo da dodatno utičemo na odgovorne, kako bi se problemi rešavali.

Cilj ovakve akcije nije identifikovanje krivice i krivaca, već pronalaženje rešenja za probleme kojih evidentno ima podosta, na šta svakodnevno ukazuju građani koje predstavljamo kao Odbornici.

Na prvom mestu građani ukazuju na komunalne probleme u vezi upravljanja otpadom svih vrsta kao i upravljanje otpadnim vodama. Situacija u vezi pražnjenja kontejnera i higijene uopšte, koja je na rubu širenja zaraze zbog dodatne najezde insekata- komaraca, u uslovima vlažne klime koja je kod nas u poslednje vreme, posledično najezda glodara i velikog broja pasa lutalica – rekao je Zafirović.

Foto: Pčinjski 017 – PORTAL

Takođe atak na Rakovački basen, gde je koncentracija privrednih subjekata Bivoda, Heba, Bujanovačka Banja, u smislu nekontrolisanog ispuštanja u atmosferu produkata sagorevanja sa deponije i otpadnih voda u Rakovački potok-kanal. Flagrantan primer nehigijene je stambeno naselje Karakačka sa neuređenim prostorom za odlaganje otpada i okruženjem uopšte, sa velikim brojem pasa lutalica kao direktna pretnja velikoj populaciji dece i stanara uopšte koji žive u tom naselju. Očekujemo konstruktivan pristup, naročito Predsednika Opštine Kamberija, koji će sigurni smo dati sve od sebe za rešavanje iznetog – istakao je Zafirović.

– Kao odbornik opozicione koalicije okupljene oko SNS u lokalnom parlamentu, na osnovu razgovora sa sugrađanima, iznosili smo zahteve u dosadašnjem sazivu skupštine i nije bilo razumevanja po tim pitanjima od strane vladajuće koalicije. Ovi zahtevi predstavljaju narodnu volju i interese svih etničkih zajednica i nisu političkog karaktera već egzistencijalnog – rekla je Trajkovićeva.

Foto: Pčinjski 017 – PORTAL

Aktuelna lokalna vlast u Bujanovcu nije namenski za opredeljena sredstva budžetom opštine uradila:

  • Održavanje (krpljenje) ulice kroz mesne zajednice Levosoje;
  • Projektovanje i izgradnja kanalizacione mreže od stare Bujanovačke petlje, kroz Industrijsku zonu i sve do sela Oslara, a koja bi se otplatila u kratkom roku samo zahvaljujući broju korisnika;
  • Uličnu rasvetu u pomenutum delu;
  • Problem brojnih pasa lutalica;
  • Projektovanje i izgradnja vodozaštitnih pojaseva i odbrana od potencijalnih poplava uz redovno održavanje postojećih;
  • Postoji i problem divljih deponija i iznošenja smeća;

Kao opozicija do sada smo više puta ukazivali na navedene probleme usmeno i pisanim putem, ali nismo naišli na razumevanje, čak i tamo gde su sredstva bila opredeljna budžetom (već druga godina za asfaltiranje ulice u selu Oslare u dužini od 200m).

Sve navedeno utiče na kvalitet života svih meštana, što kao posledicu ima migracije i smanjenje broja stanovnika.

Sredstva koja se izdvajaju za razvoj poljoprivrede a posebno stočarstva nisu dovoljna kako bi omogućila opstanak meštana kojima je ovo osnovna delatnost – naglasila je Trajkovićeva.

 Piše: Nenad Tasić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *