KONKURS MINISTARSTVA ZDRAVLjA: POSAO ZA 400 NAJBOLjIH UČENIKA


Vlada Republike Srbije i Ministarstvo zdravlja su doneli odluku da zaposle 400 najuspešnijih medicinskih radnika sa srednjom stručnom spremom u zdravstvenim ustanovama u Republici Srbiji.

U saopštenju se navodi da je planirano da se omogući radno angažovanje najuspešnijih učenika tri profila srednjih medicinskih škola za zanimanja medicinska sestra-tehničar, pedijatrijska sestra i ginekološko-akušerska sestra.

Poziv se odnosi isključivo na kandidate koji su završili srednje medicinske škole u školskim godinama 2014/2015, 2015/2016, 2016/2017, 2017/2018. godine.

Prioritet će imati kandidati koji su završili školovanje sa najboljim uspehom, a radi razmatranja prijave neophodno je da kandidat ima dokaz o položenom stručnom ispitu.

Prijave mogu da podnesu isključivo kandidati koji su završili državne srednje medicinske škole na celoj teritoriji Republike Srbije i nisu u radnom odnosu u struci na neodređeno vreme.

Sve ostale informacije o konkursu, kao i prijavni obrazac, su dostupne na sajtu Ministarstva zdravlja https://www.zdravlje.gov.rs/vest/338195/akcija-zaposljavanja-najuspesnijih-ucenika-srednjih-medicinskih-skola.php

Zapošljavanje će biti obavljeno u skladu sa kadrovskim planovima zdravstvenih ustanova i finansijskim planom Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Izvor: Tanjug, Politika, RTS i Koordinaciono telo  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *