Koordinaciono telo podelilo više od DVA MILIONA EVRA

Vranje – Na sednici Predsedništva Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, dogovorena je raspodela budžeta ovim opštinama.


Predsednik Koordinacionog tela, Zoran Stanković, rekao je da su opštinama raspodeljena sredstva koja Vlada Republike Srbije preko Koordinacionog tela transferiše opštinama.


Ove godine formirana je Komisija za izradu kriterijuma za raspodelu transfernih sredstava u kojoj su bili i predstavnici sve tri opštine i koja je dogovorila kriterijume po kojima će se raspoređivati transferna sradstva opštinama.

Ovogodišnji budžet Koordinacionog tela za transferna sredstva iznosi 264 miliona i 33 hiljade dinara i po utvrđenim kriterijumima opština Preševo dobija 38,5 odsto, opština Bujanovac 41, 5 odsto, dok opštini Medveđa pripada 20 odsto. 

Iz budžeta Koordinacionog tela na taj način opština Bujanovac dobila je 109,573, 695 dinara, opština Preševo 101, 652, 705 dinara, a opština Medveđa 52, 806, 600 dinara.

Odluka o raspodeli transfernih sredstava usvojena jednoglasno– izjavio je Stanković.

Na predsedništvu Koordinacionog tela usvojen je i izveštaj rada tog Vladinog tela za prethodnu godinu i  dogovorene su nove aktivnosti za ovu godinu.

Pored predsednika Koordinacionog tela, Zorana Stankovića, potpredsednika Koordinacionog tela, Sime Gazikalovića i direkotrke Službe Koordinacionog tela, Danijele Nenadić, sednici su prisustvovati, predsednik opštine Bujanovac, Šaip Kamberi, predsednik opštine Preševo, Šćiprim Arifi, predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić, sa sardnicima i predsednici Skupština opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, Sami Salihu, Adnan Salihu i Milan Stevanović, i narodni poslanici Nenad Mitrović i Fatmir Hasani.

Vest preuzeta sa sajta: OK Radio.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *