Lekar bujanovačke Hitne pomoći i stomatolog iz Vranja pozitivni na koronu

Foto: Južne Vesti

Dva lekara iz Bujanovca i Vranja pozitivni su na kovid, potvrđeno je Južnim vestima u vranjskom Zavodu za javno zdravlje, a kako kažu, od juče ispituju i zaposlene iz kolektiva sa kojima su oboleli kontaktirali.

Prema rečima epidemiologa Slađana Stankovića virus je potvrđen kod doktorke stomatologije iz Vranja i lekara Službe hitne pomoći bujanovačkog Doma zdravlja.

To su podaci od juče. U toku su ispitivanja da vidimo da li je bilo kontakata u kolektivu. Za njih važe iste pravila, dužni su da nose zaštitne maske, ukoliko su duže od 10-15 minuta bili bez maske to uzimamo kao značajan kontakt i stavljamo u izolaciju – kaže Stanković.

Dodaje da je epidemiološka situacija u Vranju i dalje preteća jer ima dosta obolelih u odnosu na broj stanovnika, veliki je broj ljudi sa upalama pluća, kao i da epidemije ima u kolektivima – zdravstvenim ustanovama, trgovinskim objektima, javnim ustanovama.

Stanković situaciju u Bujanovcu i Preševu procenjuje kao izrazito nestabilnu, dok je u ostalim opštinama Pčinjskog okruga, kaže, mirno.

Izvor: Južne Vesti

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *