Letnji ručak


Potrebno je:

  • 300 g pilećeg belog mesa
  • 7-8 srednjih krompira
  • 2 veće šargarepe
  • 5 manjih paprika
  • 1 veći paradajz
  • 200 ml jogurta
  • 2 jajeta
  • malo ulja
  • so
  • začin

Priprema


Piletinu iseći na sitne komade. Krompir i šargarepu očistiti i sitno iseći. Na malo ulja propržiti meso, da promeni boju, posoliti, dodati šargarepu, zatim vodu (2-3 šolje) i krompir. Kuvati dok da omekša. Neka tečnost skoro skroz uvri.


Papriku očistiti, sitno iseći i dodati pred kraj kuvanja, na 3 minuta. Začiniti po ukusu.


Prebaciti u vatrostalnu posudu. Paradajz očistiti, iseći na sitne kockice i staviti preko.


Ulupati jaja, usuti jogurt, izmešati.


I preliti preko paradajza.


Peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 C.


Poslužiti toplo. Prijatno!

Izvor: recepti.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *