Lideri triju zemalja u regionu odlučili da učestvuju na sutrašnjoj sednici u Briselu

Na današnjem sastanku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, predsednika Vlade Republike Albanije Edija Rame i predsednika Vlade Republike Severne Makedonije Dimitri Kovacevskog, odlučeno je o zajedničkom odlasku na samit, pri čemu su usaglašeni i principi koji će predstavlјati glavnu okosnicu razgovora sa brojnim zvaničnicima Evropske unije.

Odluka o zajedničkom učešću na predstojećem samitu EU-Zapadni Balkan, koji će se održati u Briselu 23. juna 2022. godine, predstavlјa još jedan korak u borbi za napredak naših zemalјa, ali i jasan signal da i pored brojnih prepreka, da se nastavlja sa doprinosima koji vode putu evroitegracija.

Svesni smo da teme o kojima ćemo razgovarati na samitu neće biti lake, ali će naše učešće još jednom pokazati i potvrditi posvećenost evropskom putu Srbije, Albanije i Severne Makedonije. Takođe, dogovoreno je da na sastancima u Briselu nastavimo da se borimo za dijalog kao glavni i jedini ispravan model za rešavanje svih otvorenih pitanja, uz ulaganje napora za jačanje međusobnog poverenja i intenziviranje komunikacije sa zvaničnicima Unije, sve u cilјu nastavka borbe za što bolјi život svih naših građana, stoji u saopštenju predsednika Vučića.

Foto: Fb profil Aleksandar Vučić

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *