Strpljenje naroda zbog deponije na izmaku

Dejan Ljubisavljević, odbornik u skupštini Bujanovac koji je i potpredsednik Mesne zajednice Rakovac za naš Portal rekao je da aktuelna vlast u Bujanovcu nema sluha za rešavanje dugogodišnjeg problema deponije koja se nalazi u ataru sela Rakovac.

Neprihvatanjem našeg predloga da se u dnevni red današnje sednice skupštine opštine Bujanovac uvrsti međuopštinski sporazum o deponijama, vlastodršci u Bujanovcu (svealbanska koalicija), je još jednom dokazala da su im interesi svih građana, i Srba i Albanaca i Roma, poslednja rupa na svirali.

Ljubisavljević je naveo da je ovim činom opštinske vlasti propuštena prilika rešavanja problema koji ugrožava elementarne uslove za život ovdašnjeg naroda.

Propuštena je jedinstvena prilika da se potpisivanjem tog sporazuma konačno reši pitanje divlje deponije u Rakovcu koja truje i zagađuje celu našu opštinu. Zbog nesposobnosti lokalne samouprave da taj problem reši, morala je da se umeša država Srbija i obezbedi 60 miliona dinara za potpuni završetak transfer stanice.

Jedina obaveza koju je opština Bujanovac imala bila je uvrštavanje u dnevni red skupštine pomenuti međuopštinski sporazum, kako bi on prošao ratifikaciju od strane odbornika.

Nažalost, to se nije desilo i agonija sa deponijom se nastavlja. Ne znam samo još kolko će narod imati strpljenja da trpi ovakvo ponašanje lokalne vlasti u Bujanovcu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *